Duurzaamheid

Duurzaam Genieten @ the Parc

Parc Broekhuizen is gelegen in het midden van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: het op één na grootste bosgebied van Nederland. Daarmee hebben wij een bevoorrechte ligging in het hart van de natuur.

Wij streven er dan ook naar om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden en een positieve bijdrage te leveren aan de natuur. Luxe en duurzaamheid kunnen perfect hand in hand gaan, dát willen wij laten zien!

Unieke flora en fauna

Natura 2000-gebied

Historische moestuin

Green Meetings, Weddings & Events

Green Globe Certificering

Op 26 oktober 2023 hebben wij een Green Globe Certificering behaald: een internationale erkenning voor duurzaam opereren binnen de reis- en toerisme industrie. We vinden het erg belangrijk om ons steentje bij te kunnen dragen in het groener maken van de wereld en zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Zo koken de chefs van Restaurant Voltaire* en Bistro LOF dagelijks met producten van de oogst uit onze eigen moestuin op het landgoed. Daarnaast zijn ingrediënten als foie gras en paling van de menukaart verdwenen en wordt er biologische koffie geschonken.

Binnen het bedrijf breed wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van single use plastic. Zo hebben wij binnen het hotel gekozen voor herbruikbare hoezen om de linnenkarren af te sluiten in plaats van plastic wraps. Ook maken wij vanaf heden gebruik van een volledige eco-lijn aan schoonmaakmiddelen. Voor onze zakelijke markt bieden wij gasten de mogelijkheid om een Green Meeting te reserveren in één van de vergaderzalen. Wilt u meer lezen over duurzaamheid bij Parc Broekhuizen? Lees dan ons Sustainability-@-Parc-Broekhuizen document.

Sustainability-@-Parc-Broekhuizen (pdf)

Flora & Fauna

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten planten en dieren op het landgoed, waar wij ons zeer gelukkig mee prijzen. Zo kunt u bij ons bijzondere vogels zoals uilen en spechten tegenkomen, maar ook andere dieren zoals verschillende insecten, salamanders, padden, ringslangen, dassen, reeën en konijnen

We bevinden ons in een bijzonder overgangsgebied vanaf de Heuvelrug naar Uiterwaarde. Het landgoed is laag gelegen en heeft daardoor een ander type (o.a. nattere) grond dan de Heuvelrug. Dit geeft een ander soort vegetatie dan op het hoger gelegen deel van de Heuvelrug.

Wil je meer ontdekken over de flora & fauna op en rondom het Parc? Boek dan een tour met onze tuinder, een workshop vogels spotten of breng een bezoek aan de naastgelegen de Londotuin.

Natura 2000-Gebied

Ons landgoed valt in een Natura 2000-gebied, wat nog eens extra aantoont dat wij ons in een bijzondere omgeving bevinden. Ook gaat dit gepaard met extra wet- en regelgeving. Uit respect voor de omgeving zorgen wij er onder andere voor dat er ’s avonds geen buitenlichten branden, zodat de natuur en de dieren kunnen uitrusten. Daarnaast zorgen wij dat er buiten geen muziek wordt afgespeeld en dat de deuren naar een muzikale ruimte altijd dicht zijn. Samen dragen wij zo ons steentje bij aan de gezondheid van de prachtige natuur waarin Parc Broekhuizen zich bevindt.

Wilt u deze prachtige natuur ontdekken? Wij verhuren bij de hotelreceptie elektrische fietsen voor een heerlijk dagje uit.

Green Meetings

Wij bieden onze zakelijke gasten de mogelijkheid om een Green Meeting te reserveren in één van de vergaderzalen. Bij deze groene manier van vergaderen wordt er onder meer geen gebruik gemaakt van papier en worden er gezonde, verrassende culinaire snacks en vegetarische maaltijden geserveerd. Ook worden gasten gestimuleerd om binnen hun programma tijd in te plannen om een wandeling te maken in de natuur rondom het landgoed.

Culinair landgoed Parc Broekhuizen Leersum meeting en events vergaderkamer

Green Weddings

Green Activities

Bent u benieuwd naar de ‘groene’ activiteiten die u tijdens uw verblijf kunt ondernemen? Bekijk onze activiteiten voor een leuk dagje uit op of rond het Parc. Of vraag bij de receptie naar één van de prachtige wandelroutes of huur een elektrische fiets.

LEES MEER

Monumentaal Landgoed

Culinair Landgoed Parc Broekhuizen is een monumentaal landgoed, waarbij wij de historische details (zoals de zichtlijnen en de rozen bij de Oranjerie) onderhouden en koesteren. Omdat het landgoed monumentaal is, zijn we verbonden aan bepaalde wet- en regelgeving. Zo mogen we bijvoorbeeld het veld achter de moestuin niet inzaaien en niet vaker maaien dan één keer per jaar (zodat het kan verwilderen). Ook mogen we niets zomaar plaatsen of juist weghalen. We beschikken over een eigen team van gepassioneerde professionals die het landgoed onderhouden en werken graag samen met lokale externe partners, zoals onze buren van heemtuin de Londotuin.