Historische moestuin

De historische moestuin is de trots van ons landgoed!

Al eeuwenlang was er een moestuin op het landgoed. Op historische foto’s is te zien dat deze altijd al gelegen was op dezelfde plek: voor het huidige Bistro LOF, wat vroeger dienst deed als boerderij. Al sinds de oprichting van Parc Broekhuizen hadden de chefs de wens om deze weer in nieuw leven in te blazen. In 2020 kregen we te maken met een eerste lockdown wat het voltallige keukenteam als kans aangreep om de moestuin in ere te herstellen.

Moderne uitstraling

De moestuin heeft een moderne uitstraling gekregen door het gebruik van bakken, in plaats van traditionele bedden. Dankzij de bakken is het voor de chefs makkelijker om te oogsten zonder de kleding vies te maken. Voor de tuinder is dit van meerwaarde omdat er per bak naar de juiste voeding gekeken kan worden.

“De moestuin vormt elke dag weer een bron van inspiratie”

Arturo Dalhuizen

100% biologisch

De moestuin bestaat uit fruitbomen en -struiken, veel kruiden en eetbare bloemen en enkele groenten. Het is zeker geen gangbare moestuin, want er staan veel bijzondere planten die de chefs in hun keukens gebruiken. We kweken ook onze eigen paddenstoelen en plukken wat de natuur ons verder te bieden heeft, zoals daslook of vlierbloesem.

De moestuin is 100% biologisch en wordt onderhouden door een professionele tuinder. Daarnaast werken we samen met een imker-echtpaar die zorgen voor de bijenkasten naast de moestuin. Deze landgoed honing serveren we o.a. bij het ontbijt, maar is ook los te koop.

Wist je dat… we ons eigen luxe badzout hebben samengesteld met lavendel uit eigen tuin?

“De moestuin kunnen we met recht een culinaire tuin noemen, het kloppende hart van Parc Broekhuizen!”

Moestuin experience